Boekhandel Paagman voorzien van het juiste klimaat

Projecten > Boekhandel Paagman

Boekhandel Paagman, gevestigd in het Statenkwartier in Den Haag, is in Den Haag en omstreken een waar begrip als het gaat om boeken, kantoorbenodigdheden, dvds en cds. Ook het 150 zitplaatsen tellende Kicking Horse caf�-restaurant maakt deel uit van de Paagman onderneming. Alle producten hier zijn Fair Trade �n organic. In het Kicking Horse Caf� worden vaak lezingen, signeersessies e.d. gegeven door bekende persoonlijkheden uit binnen- en buitenland, zoals Jane Fonda, Freek de Jonge, Nicci French en Bart Chabot.

Paagman is op 1 november 1951 opgericht door Gerard Paagman Sr. en sinds eind jaren 90 is alweer de derde generatie werkzaam in de boekenhandel, te weten broer en zus Fabian en Nadine Paagman. Vernieuwing en kwaliteit hebben altijd als een rode draad door Paagman heen gelopen en ook Fabian en Nadine zorgen ervoor dat Paagman altijd met zijn tijd mee gaat of hier zelfs op vooruit loopt. Toegankelijkheid en een gezellige uitstraling staan hierbij altijd centraal.

Hans Terpstra van Euro-Air Nederland kent al een relatie van ruim 30 jaar met Paagman. Vanuit de lange relatie met de heer Gerard Paagman jr. heeft hij al tal van goede en kwalitatieve oplossingen kunnen bieden voor het klimaat bij Paagman. Daarnaast komt hij natuurlijk ook graag bij Paagman langs voor een goed boek, kantoorbenodigdheden of gewoon voor een lekkere kop, in de Canadese Rocky Mountains gebrande, koffie.

Euro-Air Nederland uit Zoetermeer is een landelijk opererend installatiebedrijf met ruim 38 jaar ervaring in de klimaatbranche. Dankzij een eigen adviesbureau, teken- en ontwerpstudio zijn zij in staat om altijd een vrijblijvend en onafhankelijk advies aan hun klanten te geven. Met gemotiveerd personeel wordt ieder project altijd accuraat aangepakt. Door de aanhoudende groei is Euro-Air Nederland dan ook altijd op zoek naar gekwalificeerd en gemotiveerd koeltechnisch personeel.

Voor Hans Terpstra is het belangrijk om altijd goed en mooi werk af te leveren. Daarom kiest hij, voor wat betreft airconditioning apparatuur vaak voor Mitsubishi Heavy Industries. Hans en zijn collegas ervaren de kwaliteit en het installatiegemak als hoogstaand, wat het werken met Mitsubishi Heavy Industries zeer prettig maakt. Omdat Euro-Air onafhankelijke adviezen voorstaat wordt er ook wel met andere merken airconditioning gewerkt, maar zoals Serkan Canbolat, ��n van de collegas en al 12 jaar werkzaam bij Euro- Air, opmerkt: Mitsubishi Heavy Industries is de Mercedes onder de Airconditioning merken.

Naast kwalitatief hoogwaardige producten is het voor Euro-Air zeer belangrijk dat er gerekend kan worden op een goede begeleiding bij uitvoering van projecten, er goede technische ondersteuning is en voldoende kennis van zaken aanwezig is bij de leverancier. Al deze kwaliteiten vindt Euro-Air terug bij Coolmark en maakt dat Hans Terpstra erg blij is met de goede samenwerking tussen de beide bedrijven. Door een hoog kennisniveau te combineren met een flexibele opstelling kan Coolmark snel en alert reageren op vragen en wensen van de klant. Dat Coolmark als totaalleverancier ook kan voorzien in alle benodigde aansluitmaterialen maakt het plaatje af.

Recent heeft Euro-Air bij Paagman een compleet nieuwe klimaatinstallatie van Mitsubishi Heavy Industries geplaatst, waarmee kan worden gekoeld of kan worden verwarmd. De installatie omvat de diverse winkelgedeelten, de kantoren en het magazijn. Gekozen is voor 2-pijps VRF systemen uit de KXE6 serie van MHI.

In het winkelgedeelte dat de boekhandel beslaat zijn 4-zijdig uitblazende cassettemodellen van het type FDT geplaatst. Door het uitgekiende uitblaaspatroon en de mogelijkheid om iedere louvre afzonderlijk in te stellen, heeft het winkelpersoneel en het winkelend publiek geen last van tochtverschijnselen, maar ervaren zij wat de bedoeling is, namelijk een aangenaam en prettig klimaat.Het winkelgedeelte waar de kantoorbenodigdheden worden verkocht kent een moderne inrichting met een klassiek randje. Ook hier zijn cassettemodellen van het type FDT toegepast. Door de mooie afwerking vallen deze modern vormgegeven units nauwelijks op in het interieur.Voor het winkelgedeelte waar de cds en dvds worden verkocht en in het magazijn is gekozen voor satellietunits van het type FDUM in combinatie met airsocks. Het Kicking Horse Caf� heeft een gezellige en intieme uitstraling. Ook hier is gekozen voor satellietunits van het type FDUM in combinatie met airsocks. De airsocks zorgen voor een tochtvrije en optimale luchtverdeling, Hierdoor hebben de mensen in de winkel, het magazijn en in het caf�-restaurant geen last van geluid en tocht. Al deze binnendelen zijn aangesloten op ��n compact buitendeel van maar liefst 61,5 kW van het type FDC615KXE6. Mitsubishi Heavy Industries is de enige airconditioning leverancier die een dergelijk vermogen levert in ��n buitendeel i.p.v. meerdere buitendelen te moeten koppelen om aan dit vermogen te komen. De toepassing van dubbele inverter gestuurde compressoren zorgt voor een zuinig, stil en duurzaam systeem.

Paagman heeft recent nog een gedeelte aan de winkel toegevoegd. Hier wil men alleen maar kinderboeken gaan verkopen. Zowel de papieren versies, maar ook E-book en luisterboeken maken deel uit van het assortiment. Ook in dit nieuwe winkelgedeelte is Euro-Air al druk bezig met de installatie een aantal FDT cassette units. Al deze units worden aangesloten op 1 buitendeel met een vermogen van 33,5 kW van het type FDC335KXE6. Per winkelgedeelte is gekozen voor 1 bedrade afstandsbediening van het type RC-E4. Met deze bediening kunnen tot 16 binnendelen individueel geregeld worden.

Met betrekking tot het leidingwerk heeft Euro-Air er bij dit project voor gekozen veelal gebruik te maken van de zogeheten HEADERS voor het verdelen van het koudemiddel i.p.v. met de doorgaans toegepaste T-stukken van het type DIS. Omdat het in dit project gaat om vooral grote ruimtes ervaart Euro-Air het werken met HEADERS als ideaal. Vanuit 1 punt worden de leidingen naar alle binnendelen gelegd. Doordat er minder solderingen nodig zijn, neemt de kans op lekkages af. Al met al zorgt dit er voor dat de montagetijd aanzienlijk wordt verkort. De binnendelen zijn door Euro-Air s-morgens vroeg opgehangen en het leidingwerk is gewoon geplaatst gedurende de winkel openingstijden. Door gebruik te maken van de HEADERS hoefde er geen winkelgedeelten afgezet te worden voor het maken van de solderingen e.d. De overlast voor Paagman en voor het winkelend publiek werd op deze manier tot een minimum beperkt. Met de ervaring die is opgedaan in dit project gaat Euro-Air ook voor komende projecten zeer zeker meer gebruik maken van HEADERS. De hele winkel is met slechts 2 monteurs binnen 2 weken geheel ge�nstalleerd. Een duidelijker voorbeeld van een win-win situatie kun je niet hebben.

Dankzij de goede samenwerking tussen Euro-Air Nederland en Coolmark en door het toepassen van de hoogwaardige producten van Mitsubishi Heavy Industries zijn Fabian en Nadine Paagman erg in hun nopjes met het eindresultaat. Het klimaat in de winkels en in het caf�-restaurant is heerlijk.

 
 

Coolmark B.V.  •  Postbus 393  •  2991 LH Barendrecht  •  Tel: 0180 - 751 300  •  Fax: 0180 - 751 305

eco[revo]lutie