Optimaal comfort in het Carlton Beach hotel

Projecten > Carlton Beach Hotel

Het Carlton Beach hotel Scheveningen realiseert een aangenaam klimaat met de systemen van Mitsubishi Heavy Industries Aan het eind van de promenade in Scheveningen, direct gelegen aan het strand, vindt u het Carlton Beach hotel. Een luxe 4-sterren hotel met 183 lichte en ruime kamers. Op deze locatie kunt u ontspannen en genieten van een gastvrije sfeer, de natuurlijke omgeving en het adembenemende uitzicht op zee.

Voor het realiseren van een optimaal klimaat in het hotel, dat bovendien bijdraagt aan het gevoel van luxe, werd Compair Airconditioning ingeschakeld. Dit installatiebedrijf uit Capelle a/d IJssel is opgericht in 1997 en met 40 hooggekwalificeerde medewerkers is de visie van Compair dat service en kwaliteit voortkomen uit een professionele aanpak. Kwaliteit kenmerkt zich volgens Compair niet alleen door de keuze van een topmerk airconditioning, maar ook door de kennis en kunde van de leverancier.

Om deze redenen hebben het Carlton Beach hotel en Compair Airconditioning er voor gekozen om een VRF systeem met de superieure kwaliteit van Mitsubishi Heavy Industries toe te passen. De ervaring van Compair met de systemen van Mitsubishi Heavy Industries en de onderlinge samenwerking met kennisorganisatie Coolmark B.V. uit Barendrecht hebben geleid tot het gewenste resultaat.

Het plaatsen van het klimaatsysteem is in 4 fases gebeurd, waarbij de 4e en laatste fase in het voorjaar van 2011 is opgeleverd. In totaal is er ruim 540 kW aan koel- en 580 kW aan verwarmingscapaciteit ge�nstalleerd. Deze capaciteiten zijn verdeeld over 205 binnendelen en 8 KX6 VRF warmtepomp buitendelen.

De binnendelen zijn gemonteerd in 183 luxueuze kamers, 6 vergaderzalen, de hotellobby en het restaurant. De bediening van de systemen gebeurd lokaal met behulp van 183 stuks hotelbedieningen en centraal met twee 7 full colour touchscreen centrale bedieningen die bij de facilitair manager zijn geplaatst. Het managen van het systeem met behulp van deze centrale bedieningen is zeer eenvoudig. Bovendien levert het op deze manier monitoren en bewaken van het systeem significante energiebesparingen op, omdat er ondermeer voor wordt gezorgd dat het klimaatsysteem uit staat als de betreffende ruimtes niet in gebruik zijn.

Het project zat vol interessante uitdagingen die soms voor de nodige hoofdbrekens zorgden. ��n van de grootste uitdagingen zat hem in het leidingnetwerk. Het inpassen van het leidingnetwerk in de bestaande bouw, waarbij alles zoveel mogelijk uit het zicht moest worden geplaatst zorgde voor een complex geheel. Onverwachte bouwkundige obstakels zorgden ervoor dat er gedurende de looptijd van het project veelvuldig geschakeld moest worden naar een ander plan van aanpak. Door de voordurende samenwerking tussen Compair en Coolmark is echter ook daar iets moois uit ontstaan. Dit was niet altijd een gemakkelijke klus omdat er met regelmaat tekeningen en capaciteiten moesten worden aangepast.

Een andere uitdaging zat in de toegepaste netwerkprotocollen voor het centraal besturen van alle systemen. Door de tijd die verstreek tussen het realiseren van de verschillende fases van het project werden de partijen geconfronteerd met wijzigingen in deze protocollen. Gelukkig speelt Mitsubishi Heavy Industries altijd goed in op dit soort situaties en zorgen zij ervoor dat oude en nieuwe systemen niet alleen mechanisch aan elkaar gekoppeld kunnen worden, maar dat ook voor de centrale bediening goede oplossingen worden geboden. Het kunnen combineren van nieuwe en oude systemen op een centraal bedieningsysteem noemt Mitsubishi Heavy Industries backward compatible.

Een ander voordeel van de flexibiliteit van Mitsubishi Heavy Industries is dat bij hotelkamers die nu nog niet geconditioneerd worden, dit op een later tijdstip eenvoudig gerealiseerd kan worden. Hiertoe kunnen simpelweg extra binnendelen op het ringleidingsysteem aangesloten worden. Ook extra geplaatste hotelbedieningen kunnen eenvoudig in het bestaande netwerk worden opgenomen, waarna ook deze ruimtes centraal bediend kunnen worden.

Voor alle betrokken partijen: Carlton Beach hotel, Compair en Coolmark kan aan het eind van dit project slechts 1 conclusie worden getrokken. Dankzij een doorlopende, intensieve maar vooral goede samenwerking is een perfecte win-win situatie ontstaan, waarbij dit mooie project tot een goed einde is gebracht.

Het realiseren van grote, complexe projecten is geen kwestie van zomaar units leveren, maar vergt een intensieve samenwerking tussen installateur, leverancier en eindgebruiker. Coolmark is, als enig officieel distributeur van Mitsubishi Heavy Industries, daar uw beste partner voor.

 
 

Coolmark B.V.  •  Postbus 393  •  2991 LH Barendrecht  •  Tel: 0180 - 751 300  •  Fax: 0180 - 751 305

eco[revo]lutie